Ez egy tipikus reggeli coming out, így késő este. Csak hogy tudjátok, mire számítsatok.

Ugye van az a helyzet, a Falk Miksa utcához közel, időtávilag éppen a pék teherautója megérkezése, és az első szelektív-hulladék gyűjtő kukásautó robaja közt itten nevén nevezett Sergio Cattani megszüli zabigyerekét minden reggel, akit egészségügyi okokból megcsodálva, egyébiránt őszinte tisztelettel mégiscsak menetrendszerűen eltüntet a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. úttalan útvesztőjében.

Advertisement

Száraz könnyeit elmorzsolva rutinszerűen nyúl minden 30 év feletti (vagy focista, futó és egyéb gravitációs terheléssel járó tevékenységet végző) férfiember legjobb barátja után, a kamillás törlőkendőért, mely rendszerint "babatörlő kendőként" van aposztrofálva. Melyek ízléstelen, hideg tapintású csomagolásán (figyelem, ügyfélvélemény!) rendszerint, minden esetben szerepel egy meztelen vagy félmeztelen kisbaba cukin mosolygó képe. Mely cuki gyermekek stúdiómosollyal fűszerezett tekintete minden egyes könnyedebb, vagy kevésbé könnyed dolgát végző homo sapiens tevékenységét árgus szemekkel végigkíséri. Amely marketingeszköz nyilvánvalóan a frissen érkezett gyermekei feletti szertelen örömmámorban úszó anyukák szívburok repesztésére letten vagyon kitalálva. Ámdebár, az aurea mediocritas kellemetlen félreértelmezésében szenvedő férfiúk számára eme kedves gyermekek mosolygó matricája rendre félreértéseket okoz, elvégre maguk is érzik, hogy nem ők a célközönség, elvégre viseltes alfertályuk semmiképpen sem predesztinálja őket arra, hogy egyértelműen félreérthessék a helyzetet.

Hogy kissé profánabban fejezzem ki magamat: egy babatörlőkendő nem feltétlen szolgál kizárólag babapopsik tisztába tételére. Sőt, megkockáztatom, hogy mindkét nem képviselői rendszeresen használják H1N1 vírusoktól túltengő világunkban napi rendszerességű könnyítési metódusaik során (még ha mindez még az oly gyengécske H0N0 törzsétől sem óv meg, de ez egy másik írás témája). Azaz könnyedén találhatja magát a Babapopsikendőt Gyártók Érdekképviselete abban a kellemetlen helyzetben, hogy a célközönsége jelentősen szőrösebb, ráncosabb és egyéb pejoratív testi jellemzőkkel rendelkező egyedek alkotják, semmint aranyáron (sic!) vásárolt elemzéseik amazt kimutatták.

Advertisement

Mindez felvet egy komoly, bennem napi rendszerességgel felmerülő kérdést: a kétségtelenül szebbik nem számára gyártott résszegmenst (úristen, mennyire kétértelmű!) képviselő higiéniai törlőkendők mosolygós babafejmentes termékei mellett, esetlegesen tervezi-e bevezetni az FMCG-szektor, hogy a hozzám hasonló rigolyás férfiemberek számára is kihoz egy olyan törlőterméket (tiszteletdíjat nem kérek), mely mindennemű kor- és nembeli diszkriminációt mellőz?

Kifejezetten tudnék értékelni egy Mercedes-Benz 300SL-el, futball labdával, Palvin Barbarával, esetleg a jövő havi Forbes címlapjával díszített törlőkendőt, mely reggeli meditációm végeztével olyan témákra emlékeztet, melyek hozzám közel állnak. Esetleg Lázár János arcképe még szóba jöhet.

Advertisement

Nagyon remélem, hogy segélykiáltásom megfelelő méretű társadalmi vitát fog eredményezni.

Őszinte tisztelettel,

SC

Share This Story

Get our newsletter